Werken in Australië: 5 leuke manieren om geld te verdienen

door Anna de Groot

Australië is een duur land voor backpackers en het is daarom ook niet zo gek dat veel reizigers ervoor kiezen om hier te gaan werken. Er zijn namelijk verschillende manieren om geld te verdienen tijdens het reizen. Zo zijn er veel boerderijen waar je kan helpen met bessen plukken of je kan helpen op een bananenfarm. Daarnaast is het ook mogelijk om te werken in hostels of in een bar. Veel bedrijven kiezen er ook voor om reizigers te laten werk in ruil voor onderdak. Ga jij binnenkort naar Australië om te reizen en wil je jouw trip graag combineren met werken? In dit artikel lees je 5 verschillende manieren van werken in Australië in combinatie met reizen.

Werken en reizen in Australië combineren met Travel Active

Zelf heb ik mijn reis bij de organisatie Travel Active geboekt omdat ik graag wilde gaan reizen voor een langere tijd door Australië maar wel ervaring wilde opdoen door af en toe te gaan werken. Switchen tussen verschillende baantjes tijdens het reizen is erg populair en kan makkelijk geregeld worden via Travel Active. Zij hebben een kantoor in Sydney gevestigd waar jij zo naar binnen kan wandelen voor hulp bij het vinden van werk. Zo heb ik via Travel Active mijn baantje op een boerderij gevonden waar ik berries moest plukken.

werken in Australië

Werken in een hostel

Werken in een hostel of hotel is ook een erg populaire manier onder backpackers om een extraatje te verdienen. Echter doen niet alle hostel of hotels aan uitbetaling in geld. Veel kiezen er ook voor dat jij als reiziger gratis een kamer krijgt als je elke dag er gaat werken. Zelf heb ik voor enkele weken in een hostel gewerkt in Cairns. Hier maakte ik elke ochtend schoon van 9am tot 11am. In ruil voor 2 uren schoonmaken elke ochtend mocht ik hier gratis verblijven. Een ideale oplossing als je graag geld wilt besparen op verblijf en toch veel van de omgeving wilt zien! Zo werkte ik maar tot 11 uur in de ochtend in het hostel en had ik daarna nog de hele middag en avond vrij om voor mijzelf wat te plannen.

De makkelijkste manier om aan een baantje in een hostel of hotel te komen is door gewoon te mailen of te bellen en te vragen of zij ook deze service aanbieden. Geef aan dat je ook bereid bent om tegen inwoning te helpen in de accommodatie.

Werken op een boerderij in Australië

Werken op een boerderij is één van de populairste banen in Australië onder backpackers. Je hebt er weinig tot geen ervaring voor nodig en het is makkelijk geld verdienen. Zo ging ik op een boerderij besjes plukken. Deze moest ik verzamelen in ‘buckets’. Dit zijn kleine emmertjes die elk tot de rand gevuld moesten worden. Als een bucket vol was moest je deze bij een centraal punt inleveren en werden ze gecontroleerd. Vaak zaten er namelijk ook verrotte bessen tussen of bessen die een verkeerde kleur hadden. Hier waren ze erg streng op. Per bucket verdiende ik $7. De meeste boerderijen betalen uit met contant geld in een enveloppe maar sommige boerderijen willen ook dat je een contract tekent en het op je rekening storten.

Ben je benieuwd welke dieren je kan tegenkomen tijdens het werken op een boerderij? Lees het hier.

Werken in de horeca van Australië

Er is veel werk te vinden in de horeca. Bijna overal vind je wel een cafe of restaurant, zelfs in de verste uithoeken van het land. Het makkelijkste om hier een baan in te vinden is door gewoon een selectie te maken met jouw favoriete restaurants en bars en daar langs te gaan met de CV. Grote kans dat je meteen aan de slag kan! Je verdient in de horeca tussen de $16 en $30 dollar per uur.

Lees ook: de tofste tips voor het hippiedorp Byron Bay!

Ga muziek spelen op straat

Ik heb tijdens mijn reis door Australië verschillende reizigers ontmoet die muziek gingen spelen op straat om zo wat extra geld te verdienen. Zo ontmoette ik een vrouw uit Nederland. Zij kon enorm mooi zingen en nam altijd haar gitaar mee. Ze speelde nummers in drukke winkelstraten in bijvoorbeeld Melbourne en verdiende daar een leuk bedrag aan. Ben je dus muzikaal? Aarzel dan niet en ga op straat staan. Grote kans dat je iets bij kan verdienen!

Handige reisgidsen voor je reis naar Australië

Wil jij ook een reis naar Australië maken? Regel het gemakkelijk zelf via onderstaande links!

Ben je nog op zoek naar een goedkoop vliegticket voor je reis naar Australië? Kijk dan bijvoorbeeld bij Skyscanner.nl. 

Laat je liever jouw reis geheel organiseren? Bouw dan je eigen Australië rondreis met specialisten van Riksja Travel

Vind je het spannend om alleen op reis te gaan? Boek dan jouw reis via Travelactive. Zelf heb ik ook bij Travelactive mijn reis naar Australië laten regelen en zij hebben mij daar altijd enorm goed bij geholpen.

De leukste activiteiten, tips en bezienswaardigheden in Australië boek je via Getyourguide of via Tiqets

Voor de leukste hotels in Australië verwijs ik je door naar Trivago of naar Lastminute.

* Wanneer jij een aankoop maakt via één van mijn links, dan ontvang ik een kleine vergoeding.
Voor jou blijft de prijs hetzelfde.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een berichtje