Wat zijn de kosten voor een stedentrip naar New York?

door Anna de Groot

Bijna iedereen droomt er wel eens van om een reis te maken naar New York City. Toch zijn er veel mensen die geen trip boeken omdat ze denken dat New York erg duur is. Zelf ben ik twee keer in New York geweest en heb ik gezien dat je hier ook prima kan verblijven met een klein budget. Zo kan je er natuurlijk voor kiezen om in een duur hotel te verblijven en naar dure restaurants te gaan, maar je kan ook een budget hotel uitkiezen buiten het centrum of in een hostel gaat koken en niet uiteten te gaan elke dag. In dit artikel zet ik mijn uitgaven voor een stedentrip naar New York op een rijtje zodat jij ongeveer weet wat je aan kosten kan verwachten. Ook vind je hier een paar budgettips die je kunnen helpen met geld besparen.

Let op: de prijzen hieronder genoemd zijn een indicatie en gebaseerd op mijn ervaringen en tijd van reizen. Het kan dus zijn dat wanneer jij naar New York gaat, de prijzen duurder of goedkoper uitvallen. Bovendien zijn de kosten in dit artikel zowel in Euro als in Dollar omdat de koers constant aan het veranderen is (2022).

De kosten voor een vliegticket naar New York

Een vliegticket naar New York is waarschijnlijk de grootste uitgave van je stedentrip. Toch hangt het er enorm vanaf in welke periode je wilt reizen en of je flexibel bent met de reistijden en op welke datum je wilt gaan. Zo betaal je in het hoogseizoen van de stad natuurlijk meer geld voor een vliegticket dan wanneer je in de koude, natte maanden naar de stad gaat. Ook is een vliegticket tijdens de kerstdagen erg prijzig omdat de stad dan prachtig is versiert en het nieuwe jaar groot wordt gevierd op Times Square. het is overigens echt een aanrader om naar New York te gaan rond deze tijd. Zelf heb ik mijn nieuwjaar ook in New York gevierd en dit was de extra kosten voor een vliegticket en accommodatie meer dan waard!

De eerste keer dat ik naar New York ging was in de eerste week van de maand mei in 2018. Ik vloog met KLM op een directe vlucht naar New York voor ongeveer €600 per persoon. De tweede keer vloog ik vlak na de kerstdagen van 2021 naar New York vanaf Amsterdam met Scandinavian Airlines. Deze retour koste ongeveer €400 per persoon. Dit komt omdat ik na de kerstdagen vloog (wat goedkoper is dan voor de kerstdagen) en ik op de terugweg een lange overstap had in Kopenhagen. Daarnaast waren de vliegtickets in deze periode over het algemeen veel goedkoper door Covid-19. Zelf boek ik mijn vluchten altijd via Skyscanner. Op deze website kan je precies zien hoe duur een vliegticket op de dagen dat jij beschikbaar bent.

Kosten van het vervoer in New York

New York is een gigantische stad in de Verenigde Staten en het is daarom vrijwel logisch om met het openbaar vervoer te gaan reizen tussen de verschillende highlights. Het vervoer in de stad is erg goed geregeld en er rijden overal metro’s naartoe waar je ook niet lang voor hoeft te wachten. Bovendien rijden de metro’s 7 dagen per week en 24 uur per dag. Zelf had ik een metrokaart van 7 dagen aangeschaft wat ongeveer €30 koste. Daarnaast is het ook mogelijk om een los ticket voor de metro te kopen wat je $2.75 per kaartje kost. Dit geldt overigens ook voor de bus welke ook dag en nacht rijden. Ik raad je aan om in de nacht voor de bus te kiezen omdat dit veiliger is dan de metro.

Naast de metro kan je natuurlijk ook voor de taxi kiezen. New York is een gigantische stad en sommige wijken zijn niet erg fijn om doorheen te reizen, vooral in de avond. Het is daarom goed mogelijk dat je eens de taxi moet nemen terug naar je accommodatie. Hou er wel rekening mee dat de taxi prijzig is. Bovendien is het gebruikelijk om een fooi te geven van ongeveer 15%.

Handige tip: Zelf had ik de app ‘Eric’s New York App’ gedownload. In deze app vind je een offline plattegrond voor de metro wat enorm handig is om bij de hand te hebben.

Kosten voor accommodatie in New York

De kosten voor accommodatie in New York kunnen erg verschillen. Je kan er voor kiezen om in een hostel te slapen wat over het algemeen goedkoper is dan een hotelkamer. Zelf verbleef ik wel in een hotel in de wijk Queens waar de hotelprijzen over het algemeen een stuk lager liggen dan meer naar het centrum van de stad toe. Het hotel, genaamd hotel Nesva, was erg goedkoop vergeleken met andere hotels in de buurt maar had alles wat wij nodig hadden. Bovendien was het hotel vlak naast een metrostation gelegen waardoor wij alsnog snel in het centrum waren. Voor dit hotel hebben wij €98 per nacht betaald voor twee personen.

Kies je toch liever voor een luxe hotel in bijvoorbeeld de wijk Manhattan? Hou er dan wel rekening mee dat de kosten veel hoger liggen dan voor een hotel buiten het centrum. Zo betaal je al gauw €150 per nacht voor een kamer voor twee personen. Daarnaast hangt het er wel vanaf in welke periode van het jaar je naar New York gaat. Zo zijn hotels rond de kerstperiode een stuk duurder dan in bijvoorbeeld november. Reis je alleen? Dan is het aan te raden om een hostel in het centrum van de stad te boeken zodat je misschien anderen ontmoet waarmee je in de avond terug kan lopen. Kijk op Trivago voor alle accommodatie in New York City en vergelijk de prijzen.

Lees ook: de 19 leukste en gratis bezienswaardigheden in New York City

Kosten voor eten & drinken

Eten en drinken is erg prijzig in New York. Wil je dit toch graag betaalbaar houden? Dan moet je goed zoeken voor fijne plekjes waar je ook nog relatief gezond kan eten. De meeste goedkope plekken zijn namelijk ongezonde restaurants of fastfoodketens. Zelf heb ik veel onderzoek gedaan naar betaalbare restaurants om toch op de kosten te kunnen letten.

De volgende restaurants en barren waar ik ben geweest waren relatief goedkoop en kan ik aanraden om naartoe te gaan. Zo zijn er verschillende pizzeria’s waar je goedkoop een pizza kan halen. Zo kan je bij beste Pizza & Vino voor $5 een hele pizza krijgen, bij Bleecker Street Pizza heb je een grote slice voor $3.50 en bij Percy’s Pizza heb je voor $1 een hele cheese slice. Bij Cinco de Mayo food market kan je voor $3 een taco bestellen. Tot slot heb je bij Bagel Hole de lekkerste bagels voor ongeveer $2.15. Hieronder vind je nog een paar leuke tips waar ik ben geweest en wat de kosten hier waren.

  • De lekkerste dumplings kan je bestellen bij Vanessa’s Dumpling House in de wijk Chinatown. Deze kosten ongeveer $2 tot $4 per stuk maar zijn erg groot! Je kan hier binnen zitten maar het is ook mogelijk om je eten mee te nemen.
  • Bij Acuario Café kan je fijne Aziatische gerechten bestellen waaronder kip met rijst en bonen voor lunch of diner voor ongeveer $5!

Als je het goed uitzoekt kan je al voor €40 per persoon per dag kwijt zijn aan eten en drinken. Dit kan ook goedkoper maar ook zeker veel duurder! Bovendien scheelt het enorm als jij een accommodatie uitzoekt inclusief ontbijt. Zelf had ik dit ook waardoor ik alleen nog de lunch en het avondeten moest betalen. Tussendoor vul ik vaak een flesje water ergens of koop ik een flesje drinken. Het water in New York is te drinken maar niet iedereen zal dit even smakelijk vinden omdat het een beetje naar chloor proeft. Zelf kocht ik flesjes water. Hou er verder ook rekening mee dat sommige prijzen misschien goedkoop lijken, maar er komt ook vaak nog tax overheen. Daarnaast ben je eigenlijk bijna overal verplicht om fooi te geven in restaurants en bars van ongeveer 20%.

Kosten bezienswaardigheden & activiteiten

Er zijn in New York tientallen gratis bezienswaardigheden en activiteiten. Zo kan je onder andere de volgende plekken gratis bezoeken: Times Square, St Patrick’s Cathedral, Bryant Park en de Public Library, High Line Park, de wijken Chinatown en Little Italy, Central Park, Dumbo, de prachtige wijk Brooklyn en nog veel meer! Als je ook graag verschillende musea wil bezoeken dan moet je er wel rekening mee houden dat de entreeprijzen best duur kunnen zijn. Zo betaal je voor het 9/11 museum ongeveer $26 per persoon voor een ticket en het Natural History Museum is $28 per persoon voor een ticket. Hieronder vind je nog een paar bezienswaardigheden en activiteiten die ik heb gedaan met de prijzen.

  • Het Guggenheim museum is ook een aanrader om te bezoeken! Dit imposante gebouw is zowel van buiten als van binnen een plaatje. Om het museum te bezoeken moet je $25 entree betalen.
  • Top of the Rock is een populaire activiteit in New York. Je hebt vanaf de top een waanzinnig uitzicht over de skyline van de stad. Om boven te komen betaal je ongeveer €35 per persoon voor een ticket.
  • Een toffe activiteit in Brooklyn is een bezoek aan de Brooklyn Nets. Een ticket voor een wedstrijd kost ongeveer €42 per persoon maar de prijs hangt wel erg af tegen wie ze spelen en wanneer de wedstrijd is.

Gemiddeld was ik ongeveer €20 kwijt per dag aan bezienswaardigheden en activiteiten. Dit is inclusief eventuele fooien. Mocht je niet geïnteresseerd zijn in musea, dan kan kan het zijn dat je gemiddeld minder per dag uitgeeft. Zelf heb ik wel een paar musea bezocht.

Goed om te weten: Het 9/11 museum zet elke maandag gratis tickets op de website. Dit zijn er echter maar een eental dus wees er vroeg bij! Mocht je een gratis ticket kunnen bemachtigen, dan kan je deze gebruiken op maandag tussen 15:30 en 17:00.

Totale kosten van een reis naar New York

Wat?Kosten per dag (per persoon)
Vervoer in New York€5
Accommodatie (hostel/hotel)€60/€100
Eten & drinken€40
Bezienswaardigheden & activiteiten€20
Totale kosten€125 (hostel) €165 (hotel)

Gemiddeld was ik ongeveer €115 per dag kwijt. Dit omdat ik samen met mijn vriend in een hotel sliep en de prijs van een nacht kon splitten. Ik betaalde daarom maar €50 per nacht voor een hotelkamer per persoon. Daarnaast scheelde het een hoop dat ik van tevoren al goedkope restaurants had uitgezocht om naartoe te gaan waardoor dit ook een hoop geld scheelde uiteindelijk.

Handige reisgidsen voor je stedentrip New York

Wil jij ook een reis naar New York maken? Regel het gemakkelijk zelf via onderstaande links!

Ben je nog op zoek naar een goedkoop vliegticket voor je reis naar New York City? Kijk dan bijvoorbeeld bij Skyscanner en vlieg in ongeveer 7 uur en 30 minuten naar New York.

Voor de tofste hotels in New York verwijs ik je door naar TrivagoLastminute of naar Stedentrips

Voor leuke activiteiten en bezienswaardigheden in New York kan je Getyourguide en Tiqets bezoeken. 

Huur een auto in New York bij KayakSunnycars of Rentcars en verken de mooie omgeving van de stad of maak een trip door de staat.

Laat je liever jouw reis geheel organiseren? Bouw dan je eigen Amerika rondreis met specialisten van Riksja Amerika of bij Amerika Plus!

* Wanneer jij een aankoop maakt via één van mijn links, dan ontvang ik een kleine vergoeding.
Voor jou blijft de prijs hetzelfde.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een berichtje