Dit zijn de tofste tips voor het Eilandje in Antwerpen

door Anna de Groot

Het Eilandje is een wijk in het noorden van Antwerpen en is zeker één van de leukste buurten van de stad. Vroeger was het onderdeel van de haven en was het Eilandje verlaten, maar nu is de wijk in opkomst en komen er steeds meer toffe hotspots. Zelf kom ik vaak in deze wijk omdat ik er vlak bij woon en je er heerlijk kan uitwaaien. Bovendien zijn hier veel heerlijke restaurants en fijne plekjes om koffie te drinken. Het is er vaak rustig omdat er niet veel toeristen komen en omdat er weinig woningen zijn. Toch mag je deze wijk zeker niet overslaan als je een stedentrip naar Antwerpen gaat maken. Ontdek in dit artikel de leukste tips voor het Eilandje in Antwerpen!

Over het Eilandje

Het Eilandje is een opkomende wijk in het Noorden van Antwerpen. Vanaf het centrum is het een kwartiertje lopen naar de wijk maar je kan ook gemakkelijk een tram of bus nemen. Vroeger was de wijk een belangrijk havengebied en diende het als het voornaamste toegangspunt tot de haven van de stad. Er werd hier dan ook veel handel gedreven. De afgelopen jaren werkt de gemeente Antwerpen er hard aan om het Eilandje om te toveren van een industrieel havengebied tot een hippe en levendige wijk. En dat lukt erg goed! Er zijn inmiddels veel moderne appartementen en kantoren te vinden, maar ook winkels, luxe restaurants en leuke barren. Daarnaast zijn er veel bankjes en grasvelden waar je in de zomermaanden fijn plaats kan nemen.

Dit zijn de leukste tips op het Eilandje, Antwerpen

Antwerpse Brouw Compagnie

Één van mijn favoriete tips op het Eilandje in Antwerpen is de Antwerpse Brouw Compagnie! De Antwerpse Brouw Compagnie is een bierbrouwerij die vooral onder de locals bekend is en waar je het bekende bier Seef kan proeven. De meeste toeristen gaan namelijk naar de brouwerij de Koninck. Persoonlijk vind ik Antwerpse Brouw Compagnie echt veel gezelliger en authentieker omdat je hier rustig kan zitten met vrienden en bij de Koninck is het bijna altijd erg druk. Bovendien is het een leuke plek om spelletjes te spelen en het is zelfs mogelijk om er een barbecue te huren met een groep. Super leuk voor in de zomermaanden! Bij deze bierbrouwerij is het ook mogelijk om een tour door de brouwerij te krijgen en een tasting te doen. Voor meer informatie kan je de website van de brouwerij bezoeken.

Bar Paniek

Aan de waterkant vind je de super gezellige hotspot Bar Paniek. Het zit een beetje verscholen tussen de pakhuizen, maar als je via het water loopt is het zeker niet te missen. Bar Paniek is een bar waar je alleen terecht kan voor drankjes en waar de hele dag door mensen zitten. Het is er altijd enorm gezellig en je kan er ook naartoe als je zin hebt om spelletjes te spelen. Zo vind je hier een gigantisch schaakspel en tafelvoetbal. Daarnaast worden er regelmatig evenementen georganiseerd bij Bar Paniek.

De bar is elke dag geopend van 16:00 tot 23:00 en in het weekend vanaf 11:00 in de ochtend. Het adres is Kattendijkdok-Oostkaai 21B.

Lees ook: Dit zijn de leukste tips en bezienswaardigheden in het mooie Antwerpen

tips Eilandje in Antwerpen

Red Star Line Museum

Tussen 1873 en 1943 vervoerde de Red Star Line 2 miljoen fortuinzoekers van Europa naar Amerika en Canada. Deze reis begon voor de meeste mensen in een havenloods op het Eilandje in Antwerpen. Een bezoek aan het museum Red Star Line is enorm interessant als je meer wilt leren over deze tijd en de miljoenen mensen met een droom. Zo lees je persoonlijke verhalen van de migranten en lees je over migratie van toen, nu en de toekomst. Tickets voor het museum kan je hier online bestellen.

Havenhuis

Het Havenhuis is een icoon van de stad Antwerpen maar wordt niet zo veel bezocht door toeristen omdat het helemaal in het noorden van het Eilandje ligt en vanuit het centrum is het best een stukje wandelen. Toch is het Havenhuis zeker een bezoekje waard want het is een interessant gebouw om te zien! Het Havenhuis is ontworpen door een architectenbureau en is een unieke combinatie van een gerestaureerde voormalige brandweerkazerne uit 1922. Hier bovenop is een glazen constructie geplaatst. Deze glazen constructie symboliseert de innovatie van de haven van Antwerpen en het lijkt wat op de golven van de zee.

Tegenwoordig zit er in het Havenhuis het hoofdkantoor van het Havenbedrijf Antwerpen. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor de exploitatie, promotie en de ontwikkeling van de haven van Antwerpen. Bovendien is de haven van Antwerpen één van de belangrijkste van Europa! Helaas is het niet mogelijk om het gebouw van binnen te bezoeken.

Het Pomphuis

Het Pomphuis is een monumentaal gebouw helemaal ten noorden van het Eilandje in Antwerpen en hoort ook zeker in dit rijtje van tips thuis! Jarenlang diende het Pomphuis om het droogdok leeg te pompen, maar in 2002 werd het pand omgetoverd van een luxebrasserie met een prachtig terras. De gerechten worden door uitstekende koks bereid en je hebt een mooi uitzicht op alles wat er in de haven gebeurt. Ik raad je aan om van tevoren een tafeltje te reserveren mocht je hier willen eten. Voor enkel een drankje kan je spontaan langslopen. Op maandag is het restaurant gesloten.

Lees ook: Dit zijn de leukste ontbijt en lunch plekjes in Antwerpen

Handige reisgidsen voor je trip naar Antwerpen

Wil jij ook een stedentrip naar Antwerpen maken? Regel het gemakkelijk zelf via onderstaande links!

Ben je nog op zoek naar een goedkoop vliegticket voor je trip naar België? Kijk dan bijvoorbeeld bij Skyscanner en vlieg in ongeveer 50 minuten naar Brussel. Vanuit hier pak je gemakkelijk een trein naar Antwerpen. Nog sneller is om met de auto naar Antwerpen te gaan!

Wil je liever met de bus? Kijk dan op de website van Flixbus voor goedkope tickets met de bus. 

Voor de leukste hotels verwijs ik je door naar TrivagoLastminute of naar Stedentrips

Voor leuke activiteiten, tips en bezienswaardigheden in Antwerpen en omstreken kan je Getyourguide of Tiqets bezoeken. 

Wil je mee met een fietstour langs de bezienswaardigheden van Antwerpen? Neem dan een kijkje op de website van BajaBikes.

* Wanneer jij een aankoop maakt via één van mijn links, dan ontvang ik een kleine vergoeding.
Voor jou blijft de prijs hetzelfde.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een berichtje